MID & het Oostenrijkse Binder+Co slaan de handen in elkaar

Meyland Industrial Drying, een onderdeel van de Roel-Co Holding, en de Oostenrijkse droogovenspecialist Binder gaan samenwerken. Ze bundelen hun knowhow en ervaring en vergroten zo in de Benelux hun impact op de markt van de drooginstallaties.

Header image - MIDB

Nieuwe opportuniteiten

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt Meyland, waar anno 2023 een kleine 80 medewerkers aan de slag zijn, hoogwaardige transport- en verhandelingssystemen voor de industriële en agrarische sector. Waar ‘Meyland Industrie’ en ‘Meyland Agro’ de hardware maken, zorgt ‘Meyland Elektro’ dan weer voor de aangepaste software. Met ‘Meyland Domeytics’ beschikt het bedrijf ook over een domotica-afdeling. “We voeren technologische innovatie hoog in het vaandel en gaan steeds op zoek naar nieuwe opportuniteiten”, zegt Carlo Roeland (50), samen met zijn broer Geert (54) de drijvende kracht achter deze mooie Adegemse firma.

Met Meyland Industrial Drying begeeft de Roel-co Holding zich nu ook op de markt van installaties voor het drogen van onder andere zand, kalk, gips, glas en biomassa. “Het is de bedoeling dat we met Meyland de randapparatuur op het vlak van engineering, automatisatie, staalbouw, montage, industrieel onderhoud en mechanisch transport rond de droogovens van Binder bouwen”, zegt Arne Roeland (27), die het project in goede banen leidt. “Zo nemen we de transportbanden, schroeven, elevatoren, stofafzuiging, ventilatoren en filterinstallatie voor onze rekening. Ook het backmixsysteem wordt door ons ontworpen en gefabriceerd. Dit systeem zorgt voor gunstigere productparameters en efficiëntere droogtijden. De stuurkast is eveneens van onze hand. Het Italiaanse Tecflam zorgt dan weer voor de brander”, aldus Arne Roeland.

Meyland komt bij zijn klanten de drooginstallatie ter plekke installeren. “Voor de droger bij Binder besteld wordt en voor hij geïnstalleerd wordt, voeren we op het product van de klant eerst testen uit met een droger die we bij ons staan hebben. Aan de hand van de verkregen parameters wordt dan in overleg met Binder de effectieve installatie vastgelegd en wordt alles er rond opgebouwd. Op afspraak kunnen klanten bij ons ook een testinstallatie komen bekijken”, besluit Arne enthousiast.

Berichtinfo & delen
Facebook
Twitter
LinkedIn